Molimo vas da pažljivo pročitate naše uvjete.

Slanjem upita putem emaila automatski znači da prihvaćate ove uvjete poslovanja.

  1. Predmet Ugovora

Predmet ovog Ugovora je uređenje međusobnih odnosa između turističke agencije T&T Travel Boutique /Obrt za turističke i poslovne usluge, Djordjićeva 5, 10000 Zagreb, koja djeluje kao agencija posrednik za najam smještaja u luksuznim vilama i kućama u Hrvatskoj, u daljnjem tekstu „T&T Travel Boutique“, u svoje ime i/ili za račun pružatelja usluga (partnerske agencije) i/ili vlasnika smještajne jedinice, s jedne strane i korisnika smještaja, u nastavku „gost“ s druge strane, prilikom izvršenja rezervacije smještaja u ponudi web stranice https://croatiatravelboutique.com.

2. Rezervacija i zaključenje ugovora

Ugovor između gosta i T&T Travel Boutique stupa na snagu obvezujućom rezervacijom od strane gosta (usmenim, pismenim ili elektronskim putem). Od tog trenutka nadalje, prava i obveze ugovornih strana regulirane su ovim Općim uvjetima poslovanja i primjenjuju se na gosta i T&T Travel Boutique). Potvrda rezervacije biti će gostu odmah dostavljena u elektroničkom obliku. U slučaju da uplate aranžmana nisu izvršene u skladu s odredbama članka 3.2, rezervacija može biti poništena, bez obveza T&T Travel Boutique prema gostu.

3. Cijene i uvjeti plaćanja

3.1 Cijena smještaja

Cijene objavljene na internet stranici https://croatiatravelboutique.com izražene su u EUR, i odnose se na cijenu dnevnog smještaja po smještajnoj jedinici u odgovarajućem periodu. Objavljene cijene važeće su od trenutka ažuriranja podataka na internet stranici. Sukladno članku 3.5 o promjeni cijene, primjenjuje se cijena koja je važeća u trenutku rezervacije.

Ukoliko se u objektu nalazi više jednakih smještajnih jedinica s istim opisom i istim cijenama, u opisu objekta biti će naveden ukupan broj jedinica takvog tipa, no samo će jedna smještajna jedinica tog tipa biti opisana. Nije obavezno da se posebne ponude odnose na sve smještajne jedinice istog tipa. Eventualne dodatne usluge koje gost zatraži (npr. dodatno čišćenje, troškovi telefona, najam bicikle, i sl.) nisu uključene u cijenu i trebaju biti plaćene na licu mjesta osobi odgovornoj za ključeve objekta ili naznačenoj ovlaštenoj osobi.

Minimalno trajanje boravka je specificirano zasebno za svaku villu. Dan dolaska/odlaska je subota, ukoliko kod pojedinog objekta nije drugačije navedeno. Cijene smještaja (U SLUČAJU DA U OPISU NIJE DRUGAČIJE NAVEDENO) uključuju: uobičajenu potrošnju električne energije, grijanje u zimskom i klimatizaciju u ljetnom periodu, potrošnju vode, potrošnju plina (ukoliko raspoloživo), završno čišćenje, posteljinu, kupaonske ručnike i boravišnu pristojbu kod pojedinih kuća (kod onih kod kojih nije uključena, posebno će biti iskazana).

3.2 Plaćanje

Neovisno da li je rezervaciju izvršio direktno gost, ili je ostvarena posredstvom posredničke agencije, po primitku potvrde rezervacije gost/agencija je obvezan u roku od najviše 7 dana uplatiti akontaciju od 50 % čime je rezervacija definitivno potvrđena. Ostatak 50% se plaća najkasnije 35 dana prije dolaska i početka korištenja rezervirane usluge. Za rezervacije izvršene u roku unutar 35 dana prije početka korištenja usluge smještaja, cjelokupni iznos rezervacije treba biti plaćen u roku od 24 sata.

Plaćanje rezervacija učinjenih unutar 35 dana prije početka korištenja usluge mora biti potvrđeno pismenom ( e-mail) potvrdom o obavljenom plaćanju.

T&T Travel Boutique  si zadržava pravo da može od gosta kao garanciju plaćanja zatražiti valjani broj kreditne kartice. U slučaju ne pridržavanja rokova plaćanja, rezervacija može biti poništena.

Plaćanje može biti učinjeno preko bankovne transakcije ili kreditnom karticom. U slučaju plaćanja kreditnom karticom (VISA, MASTERCARD, AMERICAN  EXPRESS, DINERS), T&T Travel Boutique će uvećati ukupni iznos rezervacije za 3%.

3.3 Otkaz rezervacije

Ukoliko gost otkaže rezervaciju, biti će mu zaračunati sljedeći troškovi otkaza:
Otkazivanje rezervacije javljeno do 35 dana prije dolaska: naplaćuje se 50% ukupnog iznosa rezervacije
Otkazivanje rezervacije javljeno najviše 34 dana prije dolaska pa sve do dana dolaska, naplaćuje se 100% iznosa.

Za slučaj nedolaska: naplaćuje se 100% ukupnog iznosa rezervacije
Za datum otkaza smatra se datum kada je primljena obavijest o otkazivanju rezervacije (ukoliko je to nedjelja ili praznik, to će biti sljedeći radni dan). U slučaju nedolaska ili nenajavljenog kasnijeg dolaska, pružatelj usluge (partnerska agencija) zadržava ukupan iznos rezervacije.

3.4 Promjena cijene

Prilikom odabira naših objekata posebna pažnja posvećuje se opisu usluga i izračunu cijena. Međutim, unatoč tome nismo u mogućnosti isključiti mogućnost promjene usluga i cijena. U slučaju takve promjene gost će biti obaviješten u trenutku izvršenja rezervacije ili najkasnije u trenutku potvrde rezervacije. Stavke na potvrdi rezervacije su konačne.

  1. Smještajni kapaciteti iz naše ponude

U ponudi smještajnih kapaciteta T&T Travel Boutique nalaze se objekti u vlasništvu pružatelja usluge (partnerske agencije) ili u vlasništvu njihovih ugovornih partnera – privatnih i pravnih osoba za čiji račun pružatelj usluge (partnerska agencija) plasira kapacitete na turističkom tržištu.

4.1 Maksimalan broj osoba

U smještajne jedinice iz naše ponude dozvoljeno je smjestiti isključivo maksimalan broj osoba koji je naveden u opisu rezervirane smještajne jedinice objavljen na internet stranicama T&T Travel Boutique. Isto vrijedi i za djecu, neovisno o njihovoj dobi, pri čemu postoji iznimka u slučaju objekata kod kojih je u opisu navedeno da je izričito dozvoljeno dovođenje još jednog djeteta od najviše 4 godine bez nadoplate. Gosta se moli da prilikom rezerviranja smještaja ovu činjenicu napomene.
Ujedno je zabranjeno postavljanje šatora ili kamp-kućica na zemljištu koje pripada objektu.
U slučaju prekoračenja maksimalnog broja osoba, ili postavljanja šatora ili kamp kućice na zemljištu objekta, vlasnik objekta može za prekobrojne osobe naplatiti od njega određenu naknadu po osobi, ili može prekomjerne osobe udaljiti sa imanja, odnosno naložiti da se šator ili kamp kućica uklone. U slučaju da se gost ne pridržava ovog naloga, sa imanja će biti udaljeni svi, bez mogućnosti povrata uplaćenog iznosa.

4.2 Veličina objekata

Naši suradnici osobno su posjetili svaki od objekata u našoj ponudi. Kod izraženih veličina objekata radi se uvijek o vanjskim mjerama te shodno tome postoji mogućnost da je unutarnja površina do 15% manja od one navedene.

4.3 Kućni ljubimci, kukci i alergije

Unatoč temeljitom čišćenju i održavanju naših objekata (obavljene sve redovite deratizacije) ponekad će se dogoditi da se u kući pronađe koji kukac ili miš koji se tu uvukao iz svojeg prirodnog staništa u kojem je kuća smještena.

Niti T&T Travel Boutique niti pružatelj usluge (partnerska agencija) se za navedeno ne mogu smatrati odgovornima. Iako kućni ljubimci nisu dozvoljeni u svim objektima, to ne znači da u rezerviranom objektu kućni ljubimac nije nikada boravio.

T&T Travel Boutique te pružatelj usluge (partnerska agencija) ne preuzimaju nikakvu odgovornost za moguće alergijske reakcije gosta u pojedinačnim objektima.

4.4 Buka

Prilikom odabira objekata iz naše ponude, uvijek se brinemo da odaberemo objekte smještene u dobrom, sigurnom i mirnom okruženju. No unatoč tome, nismo u mogućnosti garantirati da buke u periodu boravka gosta neće biti, iz razloga što nismo u mogućnosti utjecati na uvjete poput buke od prometa, buka od obližnjeg gradilišta i sl.

Niti iznajmljivač, niti T&T Travel Boutique kao ni pružatelj usluge (partnerska agencija) , ne mogu se smatrati odgovornima za buku koja dopire iz okruženja objekta.

4.5 Bazen

U slučaju kada objekt raspolaže sa bazenom, gost je iz sigurnosnih razloga obavezan pridržavati se svakog savjeta vlasnika objekta ili pružatelja usluge (partnerske agencije). Korištenje bazena je isključivo na vlastitu odgovornost. Djeci je dozvoljeno kretanje u području bazena isključivo u prisutnosti odrasle osobe.

  1. Opremljenost smještajnih jedinica

U brojnim objektima iz naše ponude gostima su na raspolaganju brojni uređaji poput perilice rublja, perilice suđa, frižideri, mikrovalne pećnice, DVD playeri, TV, satelitski prijamnici, telefon, internet priključak, bazen i sl. Ovim uređajima gosti mogu slobodno raspolagati, no T&T Travel Boutique ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko se jedan takav uređaj tijekom boravka nepredviđeno pokvari i prestane funkcionirati.  T&T Travel Boutique i pružatelj usluga (partnerska agencija) će nastojati poduzeti sve mjere da se kvar u sto kraćem roku ipak otkloni, ali nakon prve intervencije, niti T&T Travel Boutique niti pružatelj usluga (partnerska agencija) ne snose daljnju odgovornost. To isto vrijedi i za sanitarne uređaje i instalacije.

  1. Vrijeme dolaska i odlaska; skraćenje ili produženje boravka

Nakon što je podmirio cjelokupan iznos rezervacije, gostu će (najranije 4 tjedna prije polaska) biti dostavljeni putni dokumenti koji potvrđuju da je on pravovaljani korisnik rezerviranog smještaja. Putni dokumenti sadrže: voucher, opis puta u kojem je naveden točan put kako doći do rezerviranog smještaja te točnu obavijest gdje može preuzeti ključeve rezerviranog smještaja uz obavezno predočenje potvrde o plaćenoj rezervaciji-voucher-a.

Gosta se moli da obrati pažnju na kontaktne brojeve telefona kako bi bio u mogućnosti uspostaviti kontakt sa vlasnikom objekta, ili djelatnikom partnerske agencije  u destinaciji.

Prilikom dolaska gost je obavezan predati putne i osobne dokumente osobi koja će mu uručiti ključeve kuće, izvršiti prijavu boravka i odmah vratiti osobne dokumente. Predviđeno vrijeme dolaska/odlaska navedeno je u putnim dokumentima. Dolazak je obvezan između 16:00 i 20:00 sati, dok je vrijeme odlaska u pravilu do 10:00 sati.

Ukoliko dolazak nije moguć do 20:00 sati, gost je obavezan obavijestiti putničkog agenta ili osobu odgovornu za ključeve s kojom će dogovoriti moguće preuzimanje ključeva. Ukoliko gost poželi produžiti svoj boravak, zamoljen je da se pravovremeno obrati svom putničkom agentu koji će mu, ukoliko je termin slobodan, sa zadovoljstvom produžiti rezervaciju.

  1. Osiguranje zamjenskog smještaja i otkaz rezervacije od strane T&T Travel Boutique

U iznimnim slučajevima uslijed nepredvidivih ili neizbježnih okolnosti, T&T Travel Boutique i pružatelj usluge (partnerska agencija)  mogu gostu dodijeliti odgovarajući zamjenski smještaj jednake vrijednosti i kvalitete. T&T Travel Boutique i pružatelj usluge (partnerska agencija) su ovlašteni otkazati rezervaciju prije ili tijekom perioda korištenja smještaja, u slučaju da dođe do nepredvidivih ili neizbježnih okolnosti koje onemogućavaju korištenje smještaja, ugrožavaju gosta ili smještajni objekt, ili pak umanjuju kvalitetu usluge do razine kada postaje nerazumno pružiti ugovorene usluge. U tom slučaju gostu će biti refundirana iznos već izvršenih plaćanja, umanjen za već korištene usluge. Niti u jednom od slučajeva navedenih u ovom članku T&T Travel Boutique i pružatelj usluge (partnerska agencija) nisu dužni gostu platiti kompenzaciju.

  1. Ostale obaveze gosta

Tijekom svog boravka dužnost je gosta da se imovinom i opremom vlasnika objekta koristi sa dužnom pažnjom. Osim toga, svoje je ponašanje dužan prilagoditi na način da ne uznemirava druge goste, susjede i domaćina. U slučaju da gost i nakon upozorenja svoje ponašanje ne uskladi s normama kućnog reda, gubi pravo na rezervirani smještaj te je obavezan isti napustiti bez naknade. Eventualne štete i nedostatke koje gosti prouzroče ili ustanove, trebaju se odmah prijaviti osobi odgovornoj za ključeve/ovlaštenom djelatniku pružatelja usluge (partnerske agencije).

Na taj način će štete i manjkavosti biti odmah uklonjeni, ne umanjujući pri tome kvalitetu boravka. Gost je odgovoran za gubitak odnosno štetu koju je prouzročio tijekom boravka i kada ne može dokazati da za istu nije odgovoran . Isto vrijedi ako se smještajna jedinica, zbog oštećenja, prljavštine ili nedostataka opreme ne može predati na korištenje sljedećem gostu. Gubitak odnosno štetu će vlasnik objekta naplatiti od gosta na licu mjesta.

  1. Reklamacije, zahtjevi za odštetom

Obaveza je gosta da savjesno rukuje smještajnom jedinicom i njenim inventarom. Gost mora smještajnu jedinicu po svom odlasku vratiti u jednakom stanju kakva je ista bila prilikom njenog preuzimanja. U slučaju da stanje u smještajnoj jedinici nije u skladu s rezerviranim, gost je dužan odmah obavijestiti osobu odgovornu za ključeve. U slučaju da nepravilnosti koje su bile vidljive nisu prijavljene odmah po dolasku, smatrati će se da je jedinica predana na korištenje u potpuno ispravnom stanju. Ukoliko se nepravilnosti pojave tijekom boravka, dužnost je gosta postupiti na isti način. U slučaju da vlasnik ili osoba odgovorna za ključeve nije u mogućnosti otkloniti nedostatak u razumnom roku, dužnost je gosta da obavijesti T&T Travel Boutique ili ovlaštenog djelatnika pružatelja usluge (partnerske agencije).

Ukoliko gost samoinicijativno napusti objekt ili pronađete drugi smještaj ne dajući T&T Travel Boutique-u ili pružatelju usluge (partnerskoj agenciji) priliku da riješi uzrok njegovog nezadovoljstva, odnosno da mu ponudi odgovarajući zamjenski smještaj, gost gubi pravo na odštetu bez obzira da li su razlozi njegovog odlaska bili opravdani ili ne. Zahtjev za odštetom mora biti podnesen T&T Travel Boutique-u u pismenom obliku za vrijeme boravka (fotografije, potvrde od strane osobe odgovorne za ključeve/lokalnog agenta, izjave svjedoka i sl.). Prigovori uloženi nakon isteka boravka neće se uzeti u razmatranje. Naglašavamo da je u interesu gosta da nastupa u dobroj namjeri i iskaže volju za rješavanjem prigovora tijekom svog boravka te svoj pismeni prigovor uputi vlasniku objekta na licu mjesta, te od istog zatraži pismenu potvrdu da je zaprimio prigovor. Ukoliko gost ne ispuni gore navedene uvjete, gubi sva prava na odštetu.

  1. Obaveze T&T Travel Boutique /pružatelja usluge (partnerske agencije)

T&T Travel Boutique se obavezuje u svoje, odnosno u ime osobe odgovorne za ključeve ili lokalnog agenta, u rezerviranom periodu, staviti gostu na raspolaganje urednu i čistu smještajnu jedinicu opremljen u skladu s opisom.

U slučaju da smještajna jedinica ne odgovara opisu na rezervaciji, T&T Travel Boutique će učiniti sve da uočene nedostatke otkloni, odnosno gostu osigura odgovarajući zamjenski smještaj jednake vrijednosti. U slučaju da to nije moguće, nije ostvareno u razumnom roku, ili ako gost odbije prihvatiti ponuđeni alternativni smještaj, T&T Travel Boutique ili pružatelj usluge(partnerska agencija) će gostu nadoknaditi svaki oblik umanjenja vrijednosti, ukoliko se neosporno utvrdi da je za to odgovorna.

U slučaju da gost, uslijed dokazane nemarnosti T&T Travel Boutique ili pružatelja usluge (partnerske agencije) koja ima za posljedicu povredu ugovora pretrpi gubitak ili štetu, pružatelj usluge  prihvaća odgovornost za uzrokovanu štetu. Zakonska odgovornost T&T Travel Boutique ili pružatelja usluge (partnerske agencije)ograničena je na visinu ukupne cijene smještaja (prilikom čega se potraživanje svih uključenih osoba isplaćuje zajedno) te ne uključuje osobne štete i gubitke kao npr. materijalne i novčane gubitke.

T&T Travel Boutique se neće smatrati odgovornim u slučaju da se gubitak ili šteta mogu pripisati sljedećim uzrocima:
– Postupcima ili propustima od strane gosta ili njegovih suputnika;
– Nepredvidivim ili neizbježnim propustima treće osobe koja nije uključena u pružanje usluga navedenih u rezervaciji;
– Višoj sili ili događajima koje T&T Travel Boutique, ili pružatelj usluge (partnerska agencija) ili osoba odgovorna za ključeve, unatoč valjanoj brizi, nisu mogli predvidjeti ili izbjeći;
– Korištenju bazena, dječjih igrališta, sportskih sadržaja svih vrsta (npr. tenis ili nogometno igralište, fitness centri i sl.). Korištenje tih i takvih sadržaja je isključivo na vlastitu odgovornost gosta;
– Šteti i gubitku uslijed provale.
Gore navedeni uvjeti odnose se podjednako i na van ugovorne obveze.

  1. Putne isprave

Prilikom Putovanja u Republiku Hrvatsku, dužnost je gosta posjedovanje valjane osobne putne isprave (ovisno o zemlji porijekla gosta osobne iskaznice ili putovnice) kako za njega samoga, tako i za sve korisnike smještaja. Osim toga, dužnost je gosta provjeriti da li je za njegov ulazak u Republiku Hrvatsku ili za države na proputovanju potrebna viza, pravovremeno je ishodovati, te poštivati carinske i devizne propise Republike Hrvatske i država na proputovanju.

  1. Nadležnost suda

Stranke se obavezuju da će moguće sporove nastojati rješavati sporazumno a ukoliko to ne bude bilo moguće, u slučaju pravnog spora nadležan je sud u Splitu i primjenjuje se pravo Republike Hrvatske.